|
Tradisjonell leireovn. Utgangspunktet for utviklingen av ovnen. |
|
Brenselet som er tiltenkt denne ovnen er "Kumøkkballer". |
|
Pipen ble laget av skapblikk. Det er relativt billig materiale. |
|
Gryter i forskjellig størrelse kan brukes, da støtteflaten skrånes , os dlipper vermen til under gryten enten den er stor eller liten. |
|
Tegningen viset hvordan trekket fungerer. |
|
Hullet på bksiden er til for at man skal kunne rense pipen, men også for å få til et bedre trekk. En plugg settes inn og regulerer trekket. |
|
Her puttes brenselet inn. Det går en kanal opp mot kammer nr to. |
|
Ovn,- råbrent tarakotta Dette er den Norske versjonen. |
|
Mastreprosjekt:
“Hvordan kan jeg tilrettelegge for at kvinner på landsbygda i Uganda som i stor grad benytter seg av bål til oppvarmig av mat, kan gjøre dette på en mer
helsevennlig måte.”
Bål for tilbereding av mat:
- Dårlig utnyttelse av varme
- Kostbart brensel
- Røyk
- Brannskade fare
- Fare for at gryten velter
|
|
Så godt som alle kvinnene jeg spurte, hadde opplevd brann og ulykker i forbindelse med matlaging.
|
Dette er situasjonsområdet jeg har jobbet med i min masterhovedoppgave.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar